Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Heb je tijdens een controle van de gevel van je woning moeten vaststellen dat het aanwezige voegwerk is verouderd? Of zijn er zelfs reeds delen van het voegwerk gewoon uit de gevel gevallen? In dat geval is de tijd aangebroken om nieuw voegwerk te voorzien. Vooraleer je nieuwe voegen in je gevel kan aanbrengen is het echter belangrijk om het bestaande voegwerk op correcte wijze uit te (laten) slijpen. Dit kan zowel op manuele wijze gebeuren als door gebruik te maken van een slijptol. In ieder geval, moeten de voegen van jouw gevel ook worden uitgeslepen en ben je daarvoor op zoek naar meer informatie? Dan is het absoluut de moeite waard om even de hieronder terug te vinden informatie door te nemen.

Waarom voegen uitslijpen?

Het laten uitslijpen van voegwerk kan interessant zijn in verschillende situaties. Denk op dit vlak niet alleen aan het moment waarop er sprake is van een oude, maar ook van een verduurde gevel. Ondanks het feit dat kapotte voegen vaak nog wel kunnen worden hersteld is dat niet altijd het geval, in tegendeel. Wanneer dat niet het geval is en je er geen actie tegen gaat ondernemen is de kans zeer groot dat je te maken krijgt met de negatieve gevolgen die vocht en vorst met zich meebrengen. Je kan er dan toch gewoon voor kiezen om de gevel wat bij te voegen? Niet helemaal.

 

Kapotte of verduurde voegen uitslijpen is een vereiste omdat het nieuwe voegwerk anders niet de mogelijkheid zal hebben om zich goed te hechten. Is het oude voegwerk met andere worden onvoldoende uitgeslepen? In dat geval zal je er steeds rekening mee moeten houden dat het risico bestaat dat het voegwerk na het voegen terug snel uit de gevel zal vallen. Omwille van deze reden is het altijd belangrijk om niet zomaar over één nacht ijs te gaan. Bestudeer goed de situatie en zorgt er op die manier voor dat jouw voegwerk uitslijpen kan gebeuren op de meest interessante wijze.

Hoeveel bedragen de kosten voor voegen uitslijpen?

Op het eerste zicht lijkt voegen uitslijpen helemaal geen moeilijk karwei. Dat is het in principe ook niet, maar het is wel steeds van cruciaal belang dat het op zo nauwkeurig mogelijke wijze gebeurt. Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd sterk aangeraden om er toch voor te kiezen om een beroep te doen op een gespecialiseerde vakman. Op deze manier kunnen vervelende situaties worden voorkomen en ben je als eigenaar van de woning meteen ook echt zeker van het meest optimale eindresultaat. Ben jij eveneens van plan om het uitslijpen van je voegen uit te besteden aan een echte vakman, maar wil je eerst graag kunnen achterhalen welke kosten hieraan precies verbonden zullen zijn? Dat kan met de onderstaande prijstabel!

 

Voegwerk verwijderen oplossing Gemiddelde kostprijs
Voegwerk uitslijpen Gemiddeld tussen 30 & 50 euro per vierkante meter

 

Zoals bovenstaande prijstabel duidelijk maakt zal je in de praktijk rekening moeten houden met een prijskaartje welke behoorlijk uiteenlopend kan zijn. Dit is het gevolg van het feit dat het kostenplaatje steevast wordt beïnvloed door meerdere factoren. Het gaat hierbij niet alleen om de oppervlakte waarover het voegwerk moet worden uitgeslepen, wat bovendien ook te denken van de sterkte van het voegwerk? Bovendien spreekt het voor zich dat ook de bereikbaarheid van de gevel een niet onbelangrijk detail is waar je zeker en vast rekening mee zal willen houden. Alleen door bij al deze verschillende aspecten stil te blijven staan zal je zeker en vast kunnen rekenen op de scherpste prijs voor jouw voegwerk uitslijpen.

Hoe besparen op voegwerk uitslijpen?

In principe is het voor doe-het-zelvers een mogelijkheid om zelf het voegwerk in hun gevel uit te slijpen, maar toch wordt er in de praktijk zeer vaak voor gekozen om dit karwei uit te besteden aan een gespecialiseerde voeger. Ben jij dit ook van plan, maar wil je er wel voor zorgen dat je het prijskaartje van je voegwerk uitslijpen zoveel mogelijk binnen de perken kan houden? Dan is het de moeite waard om rekening te houden met de hieronder terug te vinden, zeer interessante bespaartips met betrekking tot voegwerk uitslijpen.

 

  • Contacteer een voeger uit je eigen buurt

Neem bij voorkeur altijd contact op met een vakman die in je buurt is gevestigd. Dat lijkt op het eerste zicht misschien niet noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat de voorrijkosten tot een minimum beperkt kunnen worden. In principe zijn voorrijkosten gemiddeld tussen de 0,25 & 0,50 euro per kilometer gelegen.

 

  • Zorg voor een goede bereikbaarheid van de gevel

Het gebeurt niet zelden dat de voorbereidende werkzaamheden voor voegwerk uitslijpen heel wat meer tijd in beslag nemen dan strikt noodzakelijk is. Dit heeft alles te maken met het feit dat de gevel vaak niet echt optimaal bereikbaar is, in tegendeel. Gelukkig is dit iets wat je perfect kan voorkomen waardoor de vakman op het moment dat deze arriveert geen tijd hoeft te verliezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes