Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Er kan de laatste jaren worden vastgesteld dat steeds meer mensen de bewuste keuze maken om de gevel van hun woning af te werken met behulp van steenstrips. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat er verschillende, zeer interessante voordelen aan verbonden zijn. Niet alleen kunnen steenstrips perfect worden gecombineerd met isolatiemateriaal, daarnaast weten ze je gevel haar authentieke uitstraling terug te geven zonder dat je rekening moet houden met het ruimteverlies waar wel sprake van zou zijn bij het gebruik van bakstenen. Hoe dan ook, ben jij ook benieuwd naar alle voordelen die het gebruik van steenstrips met zich meebrengt? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Eenvoudig en snel te plaatsen

Wanneer er een afwerking van je gevel plaats gaat vinden is het altijd van belang om eveneens rekening te houden met de kostprijs die daarvoor moet worden betaald. De kosten die voor het afwerken van je gevel betaald dienen te worden zijn steeds afhankelijk van verschillende factoren. Het gaat hierbij om de volgende zaken:

  • Het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt;
  • De snelheid en efficiëntie waarmee het gevelmateriaal geplaatst kan worden;

Wat bovenstaande betreft kan er worden gesteld dat steenstrips een voordelig en toegankelijk gevelmateriaal zijn. Dit niet alleen omdat ze bijzonder snel geplaatst kunnen worden, maar ook omdat ze bijvoorbeeld op maat gezaagd kunnen worden zonder dat er daarvoor grote werkzaamheden zijn vereist. Het spreekt voor zich dat dit zich vertaalt in een toegankelijk prijskaartje waardoor steenstrips door erg veel mensen gebruikt kunnen worden voor wat de afwerking van de gevel van hun woning.

Beperkte dikte voorkomt (veel) plaatsverlies

Op het ogenblik dat je er voor zou kiezen om gebruik te maken van bakstenen voor het realiseren van een nieuwe buitengevel dien je rekening te houden met een aanzienlijke hoeveelheid aan plaatsverlies. Dit heeft niet alleen te maken met de nieuwe fundering die moet worden voorzien, daarnaast zijn ook bakstenen materialen die over een aanzienlijke omvang beschikken. Dat geldt niet voor steenstrips. Steenstrips beschikken dan ook slechts over een dikte van 2 centimeter waardoor je in principe niet of nauwelijks rekening dient te houden met plaatsverlies. Ook voor klein(re) woningen is gebruikmaken van steenstrips als afwerkingsmateriaal voor de gevel dan ook zeker en vast interessant te noemen.

Uitstekend te combineren met isolatie

Tegenwoordig is het meer dan ooit van belang dat je huis over een zo optimaal mogelijke isolatie beschikt. Dat is echter slechts één aspect, want buiten een optimaal isolerend karakter moet ook de uitstraling van je woning natuurlijk goed zijn. Dat valt perfect te realiseren met behulp van steenstrips. Steenstrips zijn dan ook een uitstekend materiaal om te gebruiken als afwerking gecombineerd met isolatie. Steenstrips kunnen dan ook onder meer rechtstreeks worden aangebracht op isolatiepanelen. Dit gebeurt door ze eenvoudig te verlijmen. In ieder geval, door gebruik te maken van steenstrips kan er dus perfect worden gesteld dat je kiest voor een mooie afwerking voor je gevel gecombineerd met een prima isolatiewaarde. Daardoor sla je twee vliegen in één klap!

Gegarandeerd een authentieke uitstraling

In hun oorspronkelijke uitvoering zijn steenstrips eigenlijk niets meer of minder dan verzaagde schijfjes baksteen. Dit betekent dat je kan rekenen op de authentieke uitstraling waar baksteen over beschikt zonder dat je hoeft te vrezen dat er veel plaats in beslag wordt genomen. Bovendien vergt ook het plaatsen van steenstrips helemaal niet zoveel tijd als de plaatsing van bakstenen. Het gevolg hiervan is dat je de mogelijkheid hebt om een uiterst authentieke gevel te realiseren zonder dat je daarvoor rekening moet houden met de eventuele financiële nadelen die verbonden zijn aan het gebruik van bakstenen.

Keuze uit een groot aantal verschillende soorten steenstrips

Tot slot is het eveneens interessant om te weten dat steenstrips tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Er wordt op dit vlak een onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld steenstrips die worden gemaakt van bakstenen, van natuursteen of van kunststof. Dat is natuurlijk bijzonder interessant. Op deze manier heb jij als eigenaar van de woning namelijk de mogelijkheid om de uitstraling van je gevel precies op die manier af te werken zoals je eigenlijk altijd al voor ogen hebt gehad. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook zij die exact weten wat ze van de uitstraling van hun gevel verwachten kunnen er zonder probleem voor kiezen om gebruik te maken van steenstrips!

Ervaar de unieke voordelen van steenstrips nu zelf!

Na het lezen van alle voordelen die zijn verbonden aan steenstrips is de kans groot dat ook jij er nu aan denkt om voor de afwerking van je gevel gebruik te maken van dit type materiaal. Steenstrips zijn dan ook ideaal voor zij die graag een authentieke uitstraling willen geven aan hun gevel zonder dat er veel plaats in beslag wordt genomen en zonder dat er bijvoorbeeld een nieuwe fundering dient te worden voorzien. Wil jij ook graag kunnen rekenen op de vele voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van steenstrips bij je gevel en wil je daarbij ook graag kunnen genieten van de scherpst mogelijke prijs? In dat geval is het altijd aan te raden om offertes voor steenstrips aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Zo haal jij het maximale potentieel uit jouw steenstrips!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes