Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Denk jij er aan om de gevel van je huis te laten zandstralen en wil je daarvoor graag een beroep doen op een gespecialiseerd bedrijf? In dat geval is het vanzelfsprekend dat je er voor zal willen kiezen om offertes aan te vragen bij verschillende partijen. Alleen op deze manier kan je, je een goed beeld vormen van wat nu precies een realistische prijs is voor het karwei dat jij voor ogen hebt. Bij het aanvragen van gevel zandstralen offertes is het altijd belangrijk om stil te blijven staan bij verschillende factoren. Alleen op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet en je offertes ontvangt waar je met een gerust gevoel een keuze uit kan maken. Wil jij ook zandstralen offertes aanvragen? Hou dan absoluut rekening met de aangegeven aandachtspunten die zijn terug te vinden op deze pagina.

Dient het bedrijf langs te komen voor een controle van de gevel?

Op het ogenblik dat je offertes gaat aanvragen voor het laten zandstralen van de gevel van je woning is het in eerste instantie vooral van belang om voor jezelf uit te maken of de vakman die je gaat aanspreken langs dient te komen voor het controleren van de gevel. Dit kan eventueel een vereiste zijn omwille van de volgende redenen:

  1. Niet elke ondergrond is zomaar geschikt om te zandstralen;
  2. Is het voegwerk in een voldoende goede staat om te zandstralen of niet;

Bovendien kan het interessant zijn om de specialist even langs te komen zodat hij mogelijks andere gebreken of andere aandachtspunten kan aankaarten. In principe is het zo dat de vakman graag bij je langskomt om het project te bekijken, maar toch is het mogelijk dat er hier ook bepaalde kosten voor in rekening worden gebracht. Kies je er uiteindelijk toch voor om met het bedrijf in kwestie in zee te gaan? Dan zullen deze kosten wellicht wel in mindering worden gebracht op het ogenblik dat de eindfactuur in de bus valt.

De oppervlakte waar de gevel over beschikt

Indien je van plan bent om offertes aan te vragen voor het laten zandstralen van je gevel dien je er altijd rekening mee te houden dat je de oppervlakte van de gevel zal moeten aangeven. Dit is belangrijk omdat er alleen maar op deze manier een concrete prijs per vierkante meter aangegeven zal kunnen worden. Hoe groter de oppervlakte van de gevel die je wil laten zandstralen is, des te hoger natuurlijk het uiteindelijke kostenplaatje komt te liggen, maar des te lager de prijs per vierkante meter wel wordt. Wil je graag niet alleen de voorgevel van je woning laten zandstralen, maar bijvoorbeeld ook de zijkanten van het huis? In dat geval is het omwille van deze reden altijd het interessantst om dit allemaal samen te laten doen. Zo zal je over het algemeen gezien altijd kunnen rekenen op de scherpst mogelijke kostprijs.

Wanneer moet je gevel precies gezandstraald worden?

Het is reeds bij het aanvragen van een offerte altijd de moeite waard om precies aan te geven wanneer je graag wil hebben dat je gevel gezandstraald moet worden. Op dit vlak moet je rekening houden met bijvoorbeeld vakantieperiodes, maar het wordt ook aangeraden om dit buiten de herfst en de winter te laten doen. In het bijzonder het voorjaar zou zich perfect lenen voor het laten zandstralen van je gevel. Dit niet alleen omdat de winter dan net achter de rug is, daarnaast is de kans veel groter dat je te maken hebt met mooier weer dan in menig aantal andere seizoenen in het jaar. Hoe dan ook, wil je graag je gevel laten zandstralen? In dat geval is het altijd een absolute must om goed na te denken over de periode wanneer je dit precies wil gaan doen. Hou er wel altijd rekening mee dat er een klein beetje speling dient te worden aangehouden in de offerte. Wanneer het weer alsnog roet in het eten gooit kan het zandstralen van je gevel uiteraard altijd nog de nodige vertraging oplopen.

Dient er na het zandstralen nog een impregneerlaag te worden aangebracht?

Sta bij het aanvragen van offertes voor het zandstralen van je gevel tot slot niet alleen stil bij het daadwerkelijke zandstralen, maar kijk ook gerust verder. Moet er bijvoorbeeld na het zandstralen ook nog een beschermlaag op de gevel worden aangebracht of niet? Het realiseren van een dergelijke impregneerlaag kan interessant zijn omdat ze er voor zorgt dat bijvoorbeeld verf en andere bekladding zoals graffiti bijzonder efficiënt kan worden verwijderd. Wanneer je er voor kiest om een impregneerlaag op je gevel aan te laten brengen na afloop van het zandstralen beschermt deze dus de uitstraling van de woning, maar daar tegenover staat wel dat ze de nodige extra kosten met zich meebrengt. Ook hier zal je natuurlijk zeker en vast rekening mee willen houden bij het aanvragen van een gevel zandstralen offerte.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes