Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Tegenwoordig wordt er bij het uitvoeren van verschillende karweien aan de woning voor gekozen om geen gebruik meer te maken van een bepaald uurtarief. In plaats daarvan kiest men voor een kostprijs per vierkante meter. Dat is interessant voor beide partijen. Het bedrijf die het zandstralen van je gevel voor haar rekening neemt weet namelijk precies hoeveel men zal verdienen aan het project terwijl jij als eigenaar van de woning niet voor financiële verrassingen kan komen te staan op het ogenblik dat de afrekening in de bus valt. Ben jij ook benieuwd naar de prijzen per vierkante meter die in rekening worden gebracht voor het zandstralen van de gevel van je woning? Lees dan snel verder en je komt deze prijzen meteen te weten waardoor je ook direct kan beginnen met vergelijken!

Hoeveel bedragen de prijzen per m2 voor zandstralen?

Voor het zandstralen van je gevel geldt dat de kosten nagenoeg altijd worden aangerekend per vierkante meter. In bepaalde uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat de vakman in kwestie een uurtarief hanteert, maar dat is echt bijzonder zeldzaam. Het feit dat er een bepaalde prijs per vierkante meter wordt aangerekend is eigenlijk voor beide partijen het interessantst. Niet alleen weet de vakman die het zandstralen gaat uitvoeren precies hoeveel hij aan deze opdracht zal verdienen, daarnaast is het ook nog eens zo dat de eigenaar of huurder van de woning na afloop van de werkzaamheden niet voor vervelende, financiële verrassingen kan komen te staan. Ben jij benieuwd naar de gemiddelde kosten die er voor het zandstralen van de gevel in rekening worden gebracht? Dit wordt meteen duidelijk door middel van de hieronder opgenomen prijstabel.

 

Type gevelreiniging Gemiddelde kostprijs
Zandstralen van de gevel Gemiddeld tussen 10 & 15 euro per vierkante meter

 

De hierboven aangegeven kosten zijn exclusief de mogelijke voorrijkosten die door de gekozen vakman waarschijnlijk nog in rekening gebracht zullen worden. Deze kosten kunnen oplopen tot ongeveer 0,50 euro per kilometer. Op het eerste zicht lijkt dit natuurlijk niet zo’n groot probleem, maar op het ogenblik dat de vakman op een aanzienlijke afstand van jouw huis is gevestigd kan dat toch behoorlijk aantikken. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil jij er zeker van zijn dat je voor het zandstralen van je gevel zo laag mogelijke kosten moet betalen? In dat geval is het steeds een aanrader om er voor te kiezen om een beroep te doen op een vakman die in jouw directe omgeving is gevestigd. Dit is ook praktisch zeker en vast het interessantst.

Waterafstotende beschermlaag aanbrengen na zandstralen?

Ondanks het feit dat het met de kosten voor het laten zandstralen van je gevel alles bij elkaar gezien best goed meevalt moet het wel gezegd dat de meeste mensen er ook voor kiezen om na het zandstralen een speciale, waterafstotende beschermlaag aan te brengen. Dit gebeurt door het impregneren van de gevel. Een dergelijke impregneerlaag aanbrengen zorgt er voor dat de authentieke uitstraling van de gevel in kwestie beter kan worden vastgehouden terwijl ook mogelijke bekladding met bijvoorbeeld graffiti veel eenvoudiger kan worden verwijderd. Net zoals de kosten voor het zandstralen van de gevel wordt ook het kostenplaatje voor het aanbrengen van een impregneerlaag per vierkante meter in rekening gebracht. Deze kosten zijn doorgaans gelegen tussen de 9 & 12 euro per vierkante meter.

Hoe besparen op de gevel zandstralen prijzen per m2?

Ben je toch enigszins geschrokken van de prijzen per m2 die voor het zandstralen van je gevel in rekening gebracht kunnen worden? In dat geval hebben we gelukkig ook nog goed nieuws voor jou. Het is namelijk zo dat je altijd de mogelijkheid hebt om op verschillende manieren te besparen. Hoe je dat nu precies voor elkaar krijgt wordt meteen duidelijk op het ogenblik dat je het hieronder aangegeven overzicht gaat raadplegen.

 

  • Kies voor een specialist bij jou uit de buurt

De voorrijkosten die worden aangerekend door een vakman worden vaak onderschat. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat 0,50 euro per kilometer op het eerste zicht niet echt veel lijkt. Toch, naarmate er een behoorlijk aantal kilometers moet worden afgelegd is het wel degelijk mogelijk dat dit prijskaartje behoorlijk hoog oploopt. Wil jij voorkomen dat je bij het ontvangen van de eindfactuur tegen een onaangename financiële verrassing aanloopt? Kies dan altijd voor een vakman die bij jou in de buurt is gevestigd!

 

  • Laat meerdere gevels of oppervlakken in één keer zandstralen

Ben je niet alleen van plan om de voorgevel van je woning te zandstralen en wil je bijvoorbeeld ook de achtergevel onder handen laten nemen? Of heeft je buurman recent laten vallen dat hij eindelijk ook wel eens af wil van die grauwe kleur op diens gevel? In dat geval is het altijd interessant om deze verschillende oppervlakken in één keer te laten zandstralen. Zo ervaar je niet alleen slechts één keer overlast, daarnaast is er ook een kwantumkorting tot wel 10 procent. Twee vliegen in één klap dus!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes