Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Zandstralen staat algemeen bekend als een uiterst efficiënte vorm van gevelreiniging. Door gebruik te maken van deze reinigingsmethode kan je er dan ook altijd op rekenen dat je gevel terug haar oorspronkelijke uitstraling zal verkrijgen. Zandstralen wordt niet alleen toegepast voor een algemene reiniging van de gevel, maar ook om bijvoorbeeld specifieke bekladding te kunnen verwijderen. Het gaat hierbij in het merendeel van de gevallen om graffiti. Ben jij tevens van plan om je gevel te zandstralen, maar wil je graag te weten komen wat er voorafgaand en na afloop van het zandstralen allemaal dient te gebeuren? Dan is het zonder twijfel een aanrader om de onderstaande informatie even uitgebreid door te nemen.

Voorafgaand aan het zandstralen van de gevel

Vooraleer je er voor kiest om je gevel te (laten) zandstralen is het altijd belangrijk om na te gaan of de gevel in kwestie wel of niet geschikt is voor het toepassen van deze reinigingsmethode. Niet elke oppervlakte is namelijk zomaar geschikt om een reiniging met zand te ondergaan. Het is bijvoorbeeld zo dat vooral de sterkere steensoorten geschikt zijn om te zandstralen. Bovendien is het van belang om goed te kijken naar de staat van de voegen. Zijn deze nog in een goede staat? Dan is er geen probleem. Is er sprake van beschadigingen aan het voegwerk? Dan dient dit eerst te worden opgelost vooraleer er kan worden begonnen met het zandstralen van de gevel.

 

Voorafgaand aan het laten zandstralen van de gevel is het dus altijd van belang om een grondige controle van de gevel uit te voeren. Ben je van mening dat je zelf niet in staat bent of gewoon over onvoldoende kennis beschikt om de staat van de gevel te kunnen bepalen? In dat geval is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een echte expert. Hij zal je precies aangeven waar je rekening mee moet houden en welke werkzaamheden er mogelijks voorafgaand aan het zandstralen nog dienen te worden uitgevoerd. Dit geldt overigens niet alleen voor wat het zandstralen van de gevel betreft. Ook wanneer je een andere, diepgaande reinigingsmethode wenst toe te passen is het namelijk steeds een goed idee om even de staat van de gevel grondig te controleren. Zo voorkom je vervelende verrassingen.

Wat na afloop van het zandstralen van de gevel?

Op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen om je gevel te laten zandstralen spreekt het voor zich dat je daar een bepaalde hoeveelheid aan kosten voor hebt moeten betalen. Het is bijgevolg zo dat je graag het meest optimale rendement uit deze kosten zal willen halen. Omwille van deze reden is het belangrijk om even stil te blijven staan bij de verdere afwerking van de gevel van je woning nadat het zandstralen heeft plaatsgevonden. Wat dit betreft moet er bijzondere aandacht worden geschonken aan twee verschillende zaken, namelijk:

 

  1. De type afwerking die je voor je gevel wil realiseren;
  2. Het aanbrengen van een eventuele beschermingslaag aan de gevel;

 

Beide punten liggen eigenlijk in lijn met elkaar en kunnen vaak op hetzelfde moment worden uitgevoerd waardoor er direct een volledige en solide afwerking van de gevel kan gebeuren. Het laten aanbrengen van een beschermlaag op je gevel, bijvoorbeeld door deze te laten impregneren kan op het eerste zicht misschien een beetje overbodig lijken, maar dat is het absoluut niet, in tegendeel. Het is namelijk zo dat op deze manier toekomstige bekladding onder de vorm van bijvoorbeeld graffiti of andere verf zeer eenvoudig kan worden verwijderd. Zo zorg je er voor dat jouw gevel ten allen tijde haar meest optimale uitstraling kan behouden.

Wanneer moet je, je gevel terug zandstralen?

Op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen om je gevel te laten zandstralen zal je dit wellicht niet snel nog eens moeten doen, in tegendeel. Het is evenwel van belang om er rekening mee te houden dat een gevel haast continue wordt blootgesteld aan de invloeden die afkomstig zijn uit het weerbeeld. Dat betekent concreet dat niet alleen de zon, maar ook de regen evenals mogelijke vorst er een impact op heeft. Bovendien hebben we het dan nog niet eens gehad over de vele uitlaatgassen die er continue tegenaan slaan of de andere vervuiling die afkomstig is uit de omgeving. Wil je voorkomen dat je in geen tijd terug moet gaan zandstralen? Dan is het altijd een goed idee om je gevel op gepaste wijze te onderhouden.

 

Bovenstaand onderhoud hoef je helemaal niet uit te besteden aan een gespecialiseerde partij en kan je perfect zelf. In principe moet je er alleen maar rekening mee houden dat je gebruik maakt van geschikte producten en je bijvoorbeeld geen agressieve, chemische reiniging gaat toepassen. Doe je dat wel, dan is het mogelijk dat je gevel hierdoor kan worden aangetast en dat is uiteraard niet de bedoeling. Door je gevel te laten zandstralen en vervolgens op gepaste wijze te onderhouden zal je kunnen vaststellen dat je er gedurende een lange periode zonder enige twijfel heel wat genot van zal kunnen ondervinden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes