Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wanneer je op het internet op zoek gaat naar informatie met betrekking tot het laten zandstralen van je gevel spreekt het voor zich dat je meteen een aantal verschillende kosten voorgeschoteld krijgt. Niet alleen is er bijvoorbeeld de kostprijs voor het middel dat wordt gebruikt om de gevel mee te reinigen, daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de arbeidskosten en de mogelijke voorrijkosten die samen behoorlijk zwaar doorwegen. Alles bij elkaar gezien kan dit er voor zorgen dat het prijskaartje voor het zandstralen van je gevel behoorlijk kan oplopen. Omwille van deze reden kan het idee dan ook al snel gaan spelen om dit karwei zelf te doen en gewoon een installatie voor het zandstralen te huren. Ben jij dat ook van plan, maar wil je graag precies weten welke kosten je dan precies in deze situatie zal moeten betalen? Dat is mogelijk door het raadplegen van de hieronder aangegeven informatie!

Hoeveel kost een zandstraal machine huren?

De belangrijkste vraag die je, je moet stellen is hoeveel het huren van een zandstraal machine nu precies kost. Wat dat betreft moet er altijd rekening mee worden gehouden dat de kostprijs voor een groot deel afhankelijk is van de periode waarvoor je de installatie huurt. Kies je er bijvoorbeeld voor om deze maar één dag te huren? Dan zal je in verhouding voor die dag meer betalen dan wanneer je de installatie bijvoorbeeld een volledige week of enkele weken gaat huren. Uiteraard is dit laatste niet van toepassing voor een particuliere woning, maar het geeft gewoon aan dat je op deze manier wel zou kunnen besparen. In ieder geval, wil je een zandstraal machine huren om zelf je gevel te kunnen zandstralen? Hou dan rekening met de hieronder aangegeven, gemiddelde kosten.

Zandstraal machine huren Gemiddelde kostprijs
Huurprijs per dag Gemiddeld zo’n 30 euro per dag
Huurprijs per weekend Gemiddeld zo’n 45 euro per weekend
Huurprijs per week Gemiddeld zo’n 130 euro per week

Afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om de machine te gebruiken is het dus mogelijks interessant om deze voor langer dan één dag te huren. Mensen onderschatten dit vaak, maar verschillende gebeurtenissen of situaties kunnen roet in het eten gooien voor wat het zelf zandstralen van je gevel betreft. Het meest klassieke voorbeeld hiervan is uiteraard het weer. Op het ogenblik dat de regen met pakken uit de hemel valt is het niet meteen interessant om je gevel te zandstralen. Er voor kiezen om een zandstraal machine voor een volledig weekend te huren is bovendien duidelijk financieel interessanter dan wanneer je er voor kiest om deze gewoon één enkele dag te huren.

Huurvoorwaarden voor zandstraal machine

Wanneer je een zandstraal machine gaat huren spreekt het voor zich dat je altijd rekening zal moeten houden met bepaalde huurvoorwaarden. Wanneer je een dergelijke machine voor één dag gaat huren wordt er vaak gesteld dat deze bijvoorbeeld in de ochtend vanaf 08h00 kan worden afgehaald, maar voor de avond (dus voor het sluiten van de zaak) terug moet worden afgeleverd. Bovendien kan er worden vastgesteld dat er steeds een tijdslimiet van maximum 8 uur op het gebruik van het toestel zit. Uiteraard valt dit in de praktijk nauwelijks te meten, maar het is wel vaak één van de voorwaarden voor het huren van een zandstraal machine.

 

Een tweede aandachtspunt waar je rekening mee moet houden is de brandstof waarop de machine werkt. Doorgaans altijd wordt er in de huurvoorwaarden van een zandstraal machine aangegeven dat de brandstofkost niet in de prijs is inbegrepen. Dit betekent dat je hiervoor buiten het huurbedrag nog een bepaalde meerprijs zal moeten betalen. Daarnaast is het ook zo dat er wordt verwacht dat de huurder het zandstraal toestel na gebruik eerst reinigt vooraleer deze terug te brengen. Op het ogenblik dat dit niet wordt gedaan kunnen er ook hier extra kosten voor in rekening worden gebracht.

 

Een zandstraal machine huren betekent tot slot ook dat je zelf de machine moet gaan ophalen. Toch zijn er steeds meer bedrijven die hun klanten de mogelijkheid bieden om deze gratis geleverd te krijgen. Echter is het wel zo dat dit steeds slechts gebeurt binnen een beperkt aantal kilometers vanaf de locatie waar het bedrijf in kwestie is gevestigd. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat het leveren en afhalen van de zandstraal machine mogelijks gratis kan gebeuren binnen een straal van tussen de 10 en 20 kilometer. Woon je buiten dit gebied? In dat geval is het laten leveren en afhalen van de zandstraal machine doorgaans nog steeds een mogelijkheid, maar zullen er ook daar wederom extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Is een zandstraal machine huren interessant of niet?

Tot slot rest er nog de vraag of het nu al dan niet interessant is om een zandstraal machine te huren. Het antwoord op deze vraag kan eigenlijk niet eenzijdig worden gegeven. Alles is namelijk afhankelijk van de situatie in kwestie. De belangrijkste reden waarom veel mensen er voor kiezen om zelf hun gevel te zandstralen heeft betrekking tot het financiële aspect. Dit betekent echter dat het ook financieel daadwerkelijk interessant moet zijn om de gevelreiniging zelf te doen en dat is zeker en vast niet altijd het geval, in tegendeel. In bepaalde situaties (in het bijzonder wanneer het toestel bijvoorbeeld niet gratis kan worden geleverd of afgehaald) is het zelfs voordeliger om een ervaren vakman in te schakelen. Bereken dus goed de verschillende kosten waarmee je geconfronteerd zal worden bij een zandstraal machine huren en bepaal vervolgens of dit voor jou financieel interessant is of niet.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes