Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevel impregneren doe het zelfEen gevel impregneren lijkt op het eerste gezicht niet een doe het zelf klus. Toch is het wel te doen om het hydrofoberen (ander woord voor impregneren) van de buitenmuur zelf uit te voeren. Je komt natuurlijk met een aantal lastige zaken in botsing, maar daar zijn uiteraard oplossingen voor. We zullen uitéén zetten hoe je zelf de gevel kunt gaan impregneren.

Materialen gevel zelf impregneren

Er zijn een aantal zaken die je nodig heeft wanneer je als goede doe het zelf persoon de gevel gaat impregneren:

  • Een drukspuit. Wordt gebruikt om het impregneermiddel op te brengen.
  • ImpregneermiddelDit is de daadwerkelijke impregneer, dit spuit je over de gevel om hem te beschermen tegen vocht en vuil.
  • Afdekmateriaal. Het middel is een agressieve stof die je liever niet in de vensterbank hebt zitten, of in de grond van je tuin.
  • Beschermende kleding en handschoenen. Zoals hierboven aangegeven is het een agressieve stof. Vermijd lichamelijk contact met dit goedje.
  • Eventueel een trap. De trap heb je vanzelf spreken alleen nodig als je hogere gedeeltes van de buitengevel wilt bereiken.

Zoals je ziet valt het reuze mee wat je daadwerkelijk nodig hebt. Deze spullen kunt allen zelf vinden in de bouwmarkt om de hoek. Het enige dat misschien lastig te vinden is, is het impregneermiddel zelf.

Stappenplan gevel impregneren: zelf doen

  1. Zorg dat de gevel goed schoon is. Er komt namelijk een afdek laagje over de gevel heen, en het zou zonde zijn als die laag vuil zal vast houden wat al aan de muur zit.
  2. Leg het afdekmateriaal onder de te impregneren gevel neer en plaak ramen, kozijnen en deuren af. Deze moeten natuurlijk wel intact blijven.
  3. Trek beschermende kleding en handschoenen aan. Je wil natuurlijk niet dat het impregneermiddel in je huid bijt.
  4. Vul de drukspuit met het middel. Gebruik hier een trechter bij zodat je zo min mogelijk verspild.
  5. Doe het zelf: spuit het impregneer middel tegen de gevel. Deel de buitenmuur op in vlakken zodat je systematisch te werk kunt gaan en niets overslaat. Denk eraan; begin boven aan en werk zo naar beneden.

Video hydrofoberen/impregneren

In de korte video hieronder zie je hoe je je gevel kunt impregneren.

Toch uitbesteden?

Toch over laten aan een specialist? Schakel dan een gevelspecialist in. Via onze website kun je direct meerdere specialisten vergelijken. Vul op deze pagina jouw gegevens in, ontvang de offertes en begin met het vergelijken van de prijzen en de mogelijkheden. Maak vervolgens een weloverwogen keuze.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes