Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

gevelrenovatieVeel mensen gaan door de jaren heen op zoek naar een mogelijkheid om de uitstraling van hun huis verder te verbeteren of aan te passen aan de hedendaagse normen. Gevelbekleding kan op dit vlak de perfecte oplossing bieden. Gevelbekleding bestaat niet alleen in tal van verschillende vormen zoals in hout, metaal en kunststof, daarnaast kan je eveneens kiezen voor aluminium. Iedere soort gevelbekleding beschikt in ieder geval steeds over diens eigen karakter. Daar waar een houten uitvoering er voor zorgt dat je huis een meer natuurlijke uitstraling krijgt zorgt bijvoorbeeld aluminium gevelbekleding voor een strakkere, moderne look. Hoe dan ook, de veelzijdigheid van gevelbekleding heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het door de jaren heen aanzienlijk populairder is geworden.

Verschillende soorten gevelbekleding

Door de jaren heen zijn er op de markt verschillende soorten gevelbekleding verschenen. We onderscheiden op dit vlak met name:

  • Houten gevelbekleding
  • Gevelbekleding van kunststof
  • Metalen gevelbekleding
  • Gevel in architectonisch beton
  • Gevelbepleistering

Bovenstaande is slechts het topje van de ijsberg. In werkelijkheid kan gevelbekleding uit nog tal van andere materialen bestaan die er stuk voor stuk voor zorgen dat je huis een compleet nieuwe uitstraling krijgt. Alle materialen beschikken over diens eigen voordelen. Daar waar hout bijvoorbeeld sterk isoleert is een gevelbekleding van kunststof zeer onderhoudsvriendelijk. Een metalen gevelbekleding is dan weer eveneens erg duurzaam en zorgt er voor dat je meteen over een op en top eigentijdse woning beschikt.

Extra voordeel van gevelbekleding

Naast bovenstaande brengt gevelbekleding nog een extra interessant voordeel met zich mee. Het is namelijk zo dat het laten bekleden van je gevel er eveneens voor zorgt dat de isolatiewaarde naar een hoger niveau wordt getild. Verschillende materialen waaronder bijvoorbeeld hout hebben van nature de mogelijkheid om beter te isoleren. Door het toepassen van een houten gevelbekleding zorg je er dan ook niet alleen voor dat je huis over een op en top natuurlijke uitstraling beschikt, daarnaast wordt ook het warmteverlies via de gevel extra beperkt.

Hoeveel kost gevelbekleding?

De kostprijs die voor gevelbekleding in rekening wordt gebracht is uiteraard sterk afhankelijk van de keuze van het materiaal. Je moet er evenwel ook rekening mee houden dat bijvoorbeeld ook de omvang van de gevel een rol speelt. Hoe groter de gevel des te meer geld je uiteraard kwijt zal zijn aan het aankopen van de materialen. Ook het aantal werkuren wordt hierdoor aanzienlijk vergroot. Hoe dan ook, vooraleer gevelbekleding aan te laten brengen is het altijd aan te raden om offertes bij verschillende bedrijven op te vragen waardoor je gegarandeerd kan rekenen op de scherpst mogelijke prijs. Voor een uitgebreid overzicht ga je naar de pagina: gevelbekleding prijs.

Vergelijk offertes, bespaar geld

Elke gevelspecialist hanteert zijn eigen prijs. Om enigszins geld te besparen doe je er verstandig aan om meerdere offertes van diverse specialisten aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen. Vul op deze pagina je gegevens in en begin met vergelijken.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes