Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Tegenwoordig houden veel mensen er van om hun woning van een echt strakke look te voorzien. Dit kan gerealiseerd worden met behulp van verschillende materialen. Het bekendste materiaal op dit vlak is evenwel ongetwijfeld beton. Een gevel in beton optrekken werd vroeger hoofdzakelijk gedaan bij grote bedrijfsgebouwen. Dit zorgde er evenwel voor dat ze een vrij lomp obstakel vormden in een landschap. Een beton gevel wordt tegenwoordig evenwel ook steeds vaker gebruikt voor een particuliere woning. Mensen die houden van een strak en modern interieur willen die stijl immers graag doortrekken in de gevel van hun pand en dan komt beton ongetwijfeld goed van pas.

Beton gevel

Architectonisch sierbeton

Het is een algemeen misverstand dat een beton gevel altijd over een zeer eentonig en lomp karakter beschikt. Vandaag de dag kan je er namelijk eveneens voor kiezen om gebruik te maken van het zogenaamde architectonisch sierbeton. Dit type beton beschikt over een compleet andere uitstraling en kan haast gepersonaliseerd worden. Op deze manier kunnen moeiteloos diverse decoratieve elementen in een gevel verwerkt worden.

Het is in het bijzonder de samenstelling van het architectonisch beton dat verantwoordelijk is voor de uitstraling waar ze uiteindelijk over zal beschikken. In de praktijk is het zonder probleem mogelijk om te spelen met de samenstelling. Hierbij moet rekening worden gehouden met het gebruikte cement, het zand en het grove toeslagmateriaal. Het inkleuren kan gebeuren door middel van UV-bestendige pigmenten.

Niet alleen de kleur, maar ook de oppervlaktetextuur kan in tal van verschillende vormen voorkomen. Zo is architectonisch beton mogelijk met een geëtst, gepolijst, uitgewassen of glad oppervlak. Is dit nog allemaal iets te gewoon voor jou en wil je eerder een gevel met een nagenoeg unieke en opvallende uitstraling realiseren? In dat geval behoren zelfs elementen met metselwerkstrippen of ingewerkte natuursteen tot de mogelijkheden.

Beton gevel met uitstraling van metselwerk?

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat een beton gevel in zeer veel verschillende vormen en uitvoeringen kan voorkomen. Veel mensen zijn voor hun woning fan van metselwerk, maar willen ook kunnen rekenen op de unieke voordelen van een beton gevel. Dit is perfect te realiseren. In deze situatie worden er namelijk in de bekisting op voorhand gevelstenen geplaatst. Deze worden door middel van een speciale kleeflaag aan het gestorte beton vastgemaakt. De betonelementen beschikken op deze manier over het uiterlijk van metselwerk. Het voegen kan in dit geval zowel in de fabriek gebeuren als door de aannemer ter plaatse op de werf. Deze laatste optie is doorgaans wel altijd de duurste.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes