Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een crepi gevel is tegenwoordig bijzonder populair. Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie is het namelijk zo dat gevelrenovatie op deze manier zeer eenvoudig kan worden gerealiseerd. De renovatie heeft verder betrekking tot verschillende factoren. Zo is er niet alleen het visuele karakter van je gevel die wordt verbeterd, bovendien kan je ook nog eens de isolatie structureel verbeteren. Vooral bij sterk verouderde woningen wordt er dan ook in het merendeel van de gevallen voor gekozen om een crepi gevel te realiseren. Wij zetten alvast alle voordelen die zijn verbonden aan dit type gevel even voor jou op een rijtje.

Crepi gevel

Zeer efficiënt samen met isolatie

Eén van de belangrijkste voordelen die zijn verbonden aan het realiseren van een crepi gevel gaat schuil in het feit dat ze moeiteloos kan worden gecombineerd met isolatie. Het isoleren van buitenaf is op deze manier dan ook werkelijk kinderspel. Bovendien zorg je er op deze manier ook voor dat er binnenshuis geen ruimte verloren gaat of er beschadigingen optreden aan je interieur. Het isoleren van buitenaf heeft bovendien als extra voordeel dat er geen koudebruggen kunnen ontstaan. Je woning bevindt zich op deze manier namelijk in één grote isolatieschil.

Optimale bescherming van je gevel

Een ander interessant voordeel dat is verbonden aan het gebruik van crepi voor je gevel is terug te vinden in het beschermende karakter er van. Door het aanbrengen van crepi is de gevel dan ook meteen veel beter beschermd tegen de invloeden vanuit het weer. Op deze manier zal er bijvoorbeeld geen schade meer opduiken aan de voegen bij strenge vorst. Ook doorslaand vocht op wanden binnen in de woning wordt op deze wijze voorkomen. We kunnen dus gerust stellen dat crepi er niet alleen voor zorgt dat de uitstraling, maar ook het duurzame karakter van je huis wordt verbeterd.

Waardevermeerdering

Wanneer je er voor hebt gekozen om een huis te renoveren met behulp van crepi zal je merken dat deze er terug volledig als nieuw uitziet. De waarde van de woning zal hierdoor meteen toenemen. Dat is in het bijzonder het geval wanneer er werd gekozen om de crepi aan te brengen in combinatie met isolatie. Het plaatsen van isolatie geeft een gunstig effect op de zogenaamde EPC-score die een steeds belangrijkere factor vormt onder potentiële kopers. Een gevelrenovatie uitvoeren met behulp van crepi mag dan evenwel gepaard gaan met een redelijke investering, het is er één die zichzelf op termijn haast gegarandeerd zal terugverdienen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes