Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De uitstraling waar een woning over beschikt is voor veel mensen van cruciaal belang. Het renoveren van een gevel kan evenwel bijzonder veel geld kosten. Gelukkig bestaat er ook een andere mogelijkheid. Wanneer er niets aan de structuur of de isolerende factor van een gevel moet worden aangepast kan het namelijk interessant zijn om deze te (laten) verven. Door het verven van een gevel wordt er namelijk voor gezorgd dat het haar oorspronkelijke uitstraling terug kan vinden en dat zonder dat je rekening dient te houden met een stevig prijskaartje. Wil je ook je gevel verven of laten verven? Hou dan wel steeds rekening met de aandachtspunten in dit artikel.

Gevel verven

Gevel geschikt om te verven of niet?

In theorie is het mogelijk om iedere gevel te schilderen. Er zijn evenwel een aantal factoren waar je rekening mee zal willen houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type ondergrond. Bestaat deze namelijk uit gewone baksteen, geglazuurde tegels, gevelpleister of een minerale pleister? Deze verschillende ondergronden oefenen immers stuk voor stuk een invloed uit op het uiteindelijke verfsysteem. Vooraleer een gevel te verven is het bovendien ook noodzakelijk om rekening te houden met eventueel vocht, bestaande barsten, vervuiling of isolatie. Is er op eender welke wijze sprake van schade aan de ondergrond of niet? Op welke manier wil je deze gaan herstellen vooraleer de gevel wordt geschilderd? Het zijn stuk voor stuk zaken waar je absoluut rekening mee zal willen houden.

Niet te schilderen gevelmaterialen

Met het juiste advies kan nagenoeg iedere ondergrond waaruit een gevel bestaat worden geschilderd. We zeggen nagenoeg, want dit geldt absoluut niet voor alle materialen. Het bekendste voorbeeld is de minerale pleister. Een dergelijke pleister kan immers zo poederig zijn dat ze niet langer draagvast kan worden genoemd. Het is in dit geval voor verf onmogelijk om zich nog goed te hechten. Verschillende experts hebben door de jaren heen hoe dan ook aangeraden om op te passen met bezettingen of oude behandelingen met materiaal op kalkbasis. Een nauwkeurige inspectie van de ondergrond is in dit geval absoluut noodzakelijk. Mocht het verven van je gevel omwille van deze reden niet tot de mogelijkheden behoren is het wel nog altijd mogelijk om te kiezen voor een alternatief zoals met name houten gevelbekleding en schaliën. Twijfel je of de ondergrond waaruit je gevel bestaat al dan niet geverfd kan worden? Neem dan geen risico en ga advies inwinnen bij een vakman.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes