Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevelbekleding van hout is altijd al zeer populair geweest. Het natuurlijke karakter van hout zorgt er samen met de warme uitstraling voor dat veel mensen hier voor te vinden zijn. Daar komt bij dat houten gevelbekleding ook nog eens verrassend voordelig kan zijn, zeker wanneer je kiest voor het zogenaamde thermowood. Het enige nadeel van houten gevelbekleding is dat het iets meer onderhoud vergt in vergelijking met gevelbekleding uit kunststof of aluminium. Anderzijds is het wel veel onderhoudsvriendelijker dan een groengevel.

Gevelbekleding hout

Verschillende soorten houten gevelbekleding

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om houten gevelbekleding aan je gevel te bevestigen zal je een goed beeld willen hebben van de verschillende houtsoorten waar gebruik van kan worden gemaakt. We onderscheiden op dit vlak meerdere mogelijkheden, namelijk:

  • Hardhout of tropisch hout

Eén van de populairste mogelijkheden op vlak van houten gevelbekleding is hardhout of tropisch hout. In vergelijking met de meeste, andere Europese houtsoorten is het mogelijk om deze onbehandeld te plaatsen. Dit zorgt er voor dat de gevel niet moet worden onderhouden met vernis of verf. Hardhout of tropisch hardhout zal bovendien na verloop van tijd (na enkele jaren) gaan vergrijzen wat het geheel een zeer natuurlijk en aantrekkelijk karakter geeft. Let wel, wanneer je kiest voor gevelbekleding van tropisch hardhout dien je rekening te houden met een aanzienlijk hogere kostprijs in vergelijking met andere houtsoorten. De prijs voor dit type hout is gelegen rond de 50 euro per vierkante meter.

  • Thermowood

Een tweede mogelijkheid is thermisch gehard hout. Dit is dennenhout dat sterker wordt gemaakt. Er worden tijdens dit versterkingsproces geen chemische producten gebruikt waardoor het hout over een zeer milieuvriendelijk karakter beschikt. Het uitzicht van thermowood is zeer goed en vergrijst na verloop van tijd op dezelfde manier als tropisch hardhout. Een gevelbekleding die bestaat uit thermisch hout zou gemiddeld zo’n 25 jaar moeten meegaan. De prijs ligt voor deze houtsoort rond de 25 euro per vierkante meter waardoor het op financieel vlak zeer aantrekkelijk is.

  • Houten gevelbekleding met isolatie

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om houten gevelbekleding te combineren met isolatie. Dit is interessant, want op deze manier zorg je er niet alleen voor dat de uitstraling van je huis wordt verbeterd, daarnaast wordt ook de isolatiewaarde naar een hoger niveau getild. Hierdoor zal je woning haar waarde beter blijven behouden waardoor ze steeds uitstekend in de markt ligt. Voor het aankopen van houten gevelbekleding in combinatie met isolatie kan je (afhankelijk van de gekozen houtsoort) gemiddeld rekening houden met een prijs van tussen de 100 en 200 euro.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes