Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Sinds jaar en dag wordt er voor menig aantal woningen gebruik gemaakt van een PVC gevelbekleding. Hoewel PVC hier perfect dienst voor kan doen is het aanzienlijk minder populair in vergelijking met andere gevelmaterialen. PVC wordt in een gevel dan ook in het merendeel van de gevallen gebruikt voor raam- en deurprofielen. Het moet echter gezegd dat PVC toch wordt gekenmerkt door een aantal zeer interessante voordelen. Vooral de uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding zorgt er voor dat er een enorm potentieel in dit materiaal schuil gaat.

Gevelbekleding in PVC

Populair bij renoveren van gevel

Het gebruik van PVC is zowel mogelijk bij een nieuwbouw als bij renovaties. Wanneer we naar de praktijk kijken stellen we echter vast dat het materiaal hoofdzakelijk wordt gebruikt bij renovatieprojecten. PVC beschikt over tal van verschillende voordelen. Zo zorgt het er niet alleen voor dat de uitstraling van de gevel wordt verbeterd, daarnaast heeft het ook op isolerend vlak een prima werking. Isoleren is door de jaren heen, mede door de stijgende gas- en elektriciteitsfactuur steeds belangrijker geworden en daar kan PVC absoluut een handje bij helpen.

Wanneer er voor wordt gekozen om een bestaande gevel te renoveren met hardschuim PVC wordt dit concreet gerealiseerd door panelen bovenop de huidige gevelafwerking te plaatsen. Deze worden doorgaans altijd aangebracht op een onderstructuur van hout. PVC gevelpanelen kunnen tot slot onderling met elkaar worden verbonden door middel van een tand- en groefsysteem. Een ander niet onbelangrijk voordeel van PVC is dat ze in tal van verschillende kleuren beschikbaar is. Met ander woorden, een moderne gevel die er toch lekker elegant uitziet is geen enkel probleem. Bovendien kunnen panelen van PVC zowel horizontaal als verticaal en op relatief eenvoudige wijze worden geplaatst.

Voordelen van PVC gevelbekleding

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, er zijn een aantal niet onaanzienlijke voordelen verbonden aan het gebruik van PVC gevelbekleding. De belangrijkste voordelen zijn:

  • PVC is een voordelig materiaal dat eenvoudig kan worden bewerkt
  • PVC is een licht materiaal welke hergebruikt kan worden
  • PVC beschikt over een laag brandrisico. Het is zelfdovend en brand bijgevolg niet eenvoudig. Hierdoor vormt het een veilige vorm van gevelbekleding.
  • PVC gevelbekleding is verkrijgbaar in diverse designs en kleuren. Ook bestaan er meerdere afwerkingsaccessoires die kunnen bijdragen aan een hedendaags en tevens ook uniek design.
  • PVC is zowel schokbestendig als rotvrij. Er is dan ook niet veel onderhoud nodig om PVC gevelbekleding er zo optimaal mogelijk uit te laten zien. Reinigen door middel van een eenvoudige waterstraal is doorgaans reeds voldoende.
  • Gevelbekleding van PVC staat er om bekend bijzonder duurzaam te zijn. Ze is bestand tegen oxidaties en heeft een behandeling gehad zodat ze niet van kleur of vorm kan veranderen. Hierdoor is PVC uitstekend bestand tegen de weersinvloeden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes