Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen houden van het unieke karakter waar een gevel uit baksteen over beschikt. Jammer genoeg is het bij een renovatieproject bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om gebruik te maken van bakstenen. Het optrekken van een buitenmuur in baksteen kan er namelijk voor zorgen dat de bestaande fundering moet worden uitgebreid of dat er een nieuwe moet worden gelegd. Bovendien is er ook altijd sprake van plaatsverlies. Beide nadelen kunnen gelukkig op eenvoudige wijze worden voorkomen, namelijk door het gebruik van steenstrips. Gevelbekleding steenstrips is niet alleen relatief voordelig, daarnaast ziet het er ook nog eens fantastisch uit. Wil je graag meer weten over het gebruik van steenstrips als gevelbekleding? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

Gevelbekleding steenstrips

Waarom kiezen voor gevelbekleding met steenstrips?

Er wordt wel eens gezegd dat steenstrips in vergelijking met andere soorten gevelbekleding niet echt sterk zijn. Dat is evenwel niet het geval, in tegendeel. Steenstrips beschikken over een bijzonder sterk en duurzaam karakter. In ieder geval zal je zoals in de inleiding reeds aangegeven geen rekening moeten houden met plaatsverlies. Steenstrips beschikken over een dunne, platte structuur waardoor ze op je gevel geplaatst kunnen worden met een absoluut minimum aan plaatsverlies. Dit zorgt er voor dat het bijvoorbeeld geen enkel probleem is om bestaande ramen op deze wijze af te werken. Een tweede niet onbelangrijk voordeel van gevelbekleding steenstrips is dat ze er voor zorgt dat het authentieke karakter van een bakstenen woning behouden blijft. Voor veel mensen is dit van bijzonder groot belang. Het zichtbare verschil tussen met name steenstrips en bakstenen is dan ook steeds nihil.

Wel dien je er rekening mee te houden dat steenstrips tegenwoordig in tal van verschillende uitvoeringen op de markt zijn terug te vinden. De dikte van de stenen varieert bijvoorbeeld tussen de 20 en 50 mm. Daarnaast worden ze ook niet alleen uit baksteen vervaardigd, maar kunnen ze ook bestaat uit beton, gips en kunststof.

Verbeterde isolatie met steenstrips gevelbekleding

Wat velen ook niet weten is dat steenstrips perfect gecombineerd kunnen worden met isolatiepanelen. Je kan er uiteraard voor kiezen om de steenstrips direct op de gevel te plaatsen, maar ze kunnen ook aangebracht worden op de isolatiepanelen. Vooral bij een grondige renovatie van een verouderde woning wordt het aangeraden om steeds te werken met isolatiepanelen. Op deze manier zorg je er namelijk niet alleen voor dat de uitstraling van je gevel verbeterd, daarnaast wordt ook warmteverlies via deze weg in de kiem gesmoord. Zo combineer je in principe het beste van twee werelden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes