Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een glasgevel, ook bekend als gordijngevel of vliesgevel is een buitengevel die in haar geheel bestaat uit lichte materialen. Het betreft hier doorgaans glas, eventueel in combinatie met bijvoorbeeld aluminium. Eén van de belangrijkste factoren van een glasgevel gaat schuil in het feit dat ze niet dragend is. Waarom zou je er dan precies voor moeten kiezen om een dergelijke gevel te realiseren? We vertellen je er graag alles over in dit artikel.

glasgevel1

Verschillende soorten glasgevel

Een glasgevel komt tegenwoordig voor in verschillende vormen. We onderscheiden op dit vlak:

  • De zuivere vliesgevel: deze beschikt niet over een binnenspouwblad. Ze staat bijgevolg volledig los van de constructie van de woning.
  • De onzuivere vliesgevel: Deze heeft wel een binnenspouwblad. Ze vormt dan ook als het ware een schil voor de achterliggende constructie. Deze gevel kunnen we op haar beurt ook onderverdelen in een koude en warme onzuivere vliesgevel. De koude variant heeft een open luchtspouw terwijl de warme een gesloten variant heeft.

Kenmerken van een glasgevel

Een glasgevel beschikt over enkele zeer specifieke kenmerken. Het belangrijkste kenmerk gaat schuil in het feit dat ze uitsluitend haar eigen gewicht kan dragen. De wind draagt ze af via kolommen. De opvulling van vliesgevels gebeurt in het merendeel van de gevallen in glas of door gebruik te maken van aluminium sandwichpanelen. Een glasgevel is op een dergelijke manier ontworpen zodat noch wind, noch water wordt doorgelaten. Hierdoor is het beschermende karakter van de gevel ten allen tijde gegarandeerd.

Voordelen van een glasgevel

Het feit dat een glasgevel uitsluitend diens eigen gewicht kan dragen hoeft geen nadeel te vormen. Sterker nog, aan het realiseren van een dergelijke gevel zijn verschillende interessante voordelen verbonden. In eerste instantie zorgt een glasgevel er namelijk voor dat er veel natuurlijk licht wordt doorgelaten. Dit kan niet alleen interessant zijn in een particuliere woning, ook voor bedrijven kan dit een belangrijke troef zijn. Het feit dat er bij een glasgevel uitsluitend gebruik wordt gemaakt van lichte materialen zorgt er bovendien ook voor dat het prijskaartje een aanzienlijk stuk lager zal uitvallen dan je op het eerste zicht misschien verwacht.

Personaliseren van een glasgevel

Veel mensen die er over nadenken om een glasgevel te laten realiseren vrezen dat ze rekening zullen moeten houden met een aantal beperkingen. Die beperking geldt alvast niet op vlak van creativiteit, in tegendeel. Een glasgevel kan geheel naar wens gepersonaliseerd worden. Zo kan er een keuze worden gemaakt uit maar liefst 400 verschillende kleuren. Hierdoor beschikt jouw glasgevel steevast over die specifieke uitstraling die jij wenst.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes