Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer we het hebben over gevelbekleding in metaal denken we veelal automatisch aan industriële gebouwen, loodsen of garages. Hoewel van metalen gevelbekleding wordt gedacht dat het vrij nieuw is bestaat het eigenlijk reeds een behoorlijke tijd. In de jaren 60 werd ze bijvoorbeeld reeds gebruikt, maar het is vooral in de laatste jaren dat dit type van gevelbekleding echt uit de verf komt. We zien dit fenomeen dan ook steeds vaker opduiken bij traditionele woningen.

Metalen gevel

Voordelen van metalen gevelbekleding

Aan het gebruik van metalen gevelbekleding zijn tal van verschillende voordelen verbonden, namelijk:

  • Metalen gebouwen zijn economischer en worden omwille van deze reden vaak toegepast in de industrie.
  • Metalen gevelbekleding komt voor in diverse vormen en kleuren. Bovendien kan metalen gevelbekleding eveneens op gebogen oppervlakten geplaatst worden.
  • Zowel de ontwikkeling als de plaatsing van de metalen constructie verloop veel sneller in vergelijking met andere materialen.
  • De gebruikte materialen zijn bij metalen gevelbekleding niet alleen sterk en veelzijdig, maar ook licht en flexibel.
  • Metaal laat zich eenvoudig combineren samen met andere materialen.

Tijdens het aanbrengen van metalen gevelbekleding worden er doorgaans geen vertragingen opgelopen door barre weersomstandigheden. De productie van de metalen constructies gebeurt namelijk steeds in een fabriek. Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje bijzaak, maar het is van bijzonder groot belang. Temeer omdat op deze manier ook de kosten aanzienlijk beperkt kunnen worden. Let wel, de specifieke uitstraling van metaal zorgt er voor dat het onderworpen is aan een stevige, persoonlijke voorkeur. Toch is een woning met een metalen gevelbekleding veel meer dan zomaar een kil en somber uitziend huis.

Nadelen van een metalen gevel

Het is belangrijk om er bij een metalen gevel rekening mee te houden dat er niet alleen voor-, maar ook nadelen aan verbonden zijn. Eén van de belangrijkste nadelen gaat schuil in de duurzaamheid van de gekleurde afwerkingen. Hier bestaat tot op de dag van vandaag nog heel wat onduidelijkheid over. Daarnaast zorgt het combineren van verschillende materialen er bij een metalen gevel voor dat de nodige aandacht is vereist. Een verkeerde combinatie kan er namelijk voor zorgen dat er corrosie optreedt. Een bekend voorbeeld hiervan is; wanneer er regen valt op een koperen dak en daarna op gevelbekleding van zink terechtkomt. Bij twijfel over welke materialen al dan niet met elkaar gecombineerd kunnen worden is het aangeraden om een beroep te doen op een vakman. Hij kan je precies vertellen waar je rekening mee dient te houden bij het realiseren van je metalen gevelbekleding.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes