Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen houden er van wanneer hun huis over een echt natuurlijke uitstraling beschikt. De groengevel kan dit voor jou zonder probleem realiseren. In principe kunnen we de groengevel het best omschrijven als een verticale tuin. Een groengevel kan op tal van verschillende manieren worden gerealiseerd. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om beplanting aan te brengen die verticaal wortelt, maar je kan ook kiezen voor het gebruik van een klimplant. Een groengevel beschikt steevast over een degelijke, achterliggende structuur. Deze structuur moet er voor zorgen dat de planten op een degelijke manier op de gevel hangen.
Plantengevel

Voordelen van een plantengevel

Het realiseren van een plantengevel brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie is er natuurlijk de unieke uitstraling van de gevel, maar daarnaast is er ook een ecologisch voordeel. Een plantengevel realiseert namelijk een natuurlijke meerwaarde en zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de water- en luchtkwaliteit. Daarnaast is het eveneens zo dat een groengevel zorgt voor een uitstekende isolatie. Deze isolatie zal niet alleen zorgen voor een aanzienlijke inperking van het warmteverlies, daarnaast worden ook omgevingsgeluiden aanzienlijk getemperd. Een groengevel zorgt evenwel ook voor een prima bescherming van de onderliggende structuur. Deze bescherming verhoogt de levensduur van je gevel aanzienlijk waardoor je woning in haar geheel haar waarde ook beter en langduriger zal behouden.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Hoe interessant bovenstaande voordelen ook mogen zijn, het moet gezegd dat er aan het realiseren van een groengevel ook een aantal nadelen verbonden zijn. Het belangrijkste nadeel gaat schuil in het feit dat ze vrij veel onderhoud vergt, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld gevelstenen. Een groot deel van het onderhoud van een plantengevel heeft betrekking tot het feit dat de planten water moeten krijgen, maar ook groeien waardoor ze soms moeten worden geknipt. Het is bij een groengevel in ieder geval altijd van belang om er voor te zorgen dat de planten niet te groot worden. Het twee à drie keer laten onderhouden van je gevel op jaarbasis is wat dat betreft het absolute minimum. Let wel, een groengevel gaat ook niet eindeloos mee. Net zoals in een gewone tuin kan ook diverse beplanting aan je gevel vervangen moeten worden. Gemiddeld wordt er vanuit gegaan dat zo’n 10 procent van de planten op jaarbasis moet worden vervangen. Dit brengt niet alleen wat extra werk, maar uiteraard ook de nodige extra kosten met zich mee.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes