Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wie eigenaars zijn van een reeds verouderde woning zal er op een bepaald ogenblik meer dan waarschijnlijk voor willen kiezen om zijn of haar gevel op te frissen. Je kan er dan voor kiezen om de gevel gewoon te reinigen en bijvoorbeeld te schilderen, maar het is eveneens mogelijk om gevelbekleding aan te brengen. Gevelbekleding is tegenwoordig verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Het type gevelbekleding is niet alleen van invloed op de wijze waarop je gevel wordt beschermd, bovendien zorgt ze ook voor een zeer specifieke uitstraling. Een houten gevelbekleding oogt bijvoorbeeld veel natuurlijker dan gevelbekleding van aluminium. Wij zetten alvast de verschillende soorten gevelbekleding in dit artikel voor jou op een rijtje.

Soorten gevelbekleding

Welke gevelbekleding bestaat er?

Wanneer je gevelbekleding wenst aan te brengen op je gevel zal je een keuze moeten maken uit een groot aantal mogelijkheden. Het betreft hier:

  • Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding wordt in het bijzonder toegepast door mensen die hun gevel een natuurlijke uitstraling willen geven. Het heeft evenwel een aantal nadelen zoals houtrot. Daarnaast is het ook zo dat houten gevelbekleding van tijd tot tijd een likje verf kan gebruiken waardoor het behoorlijk wat onderhoud vergt. Wil je dit probleem voorkomen en toch kunnen genieten van de unieke uitstraling van houten gevelbekleding? In dat geval is gebruikmaken van red cedar een goede keuze. Deze houtsoort moet niet worden geschilderd en is trendy vanwege de vergrijzende uitstraling waar het hout over beschikt.

  • Kunststof gevelbekleding

Een tweede mogelijkheid wordt aangeboden onder de vorm van kunststof gevelbekleding. Deze gevelbekleding is doorgaans gemaakt van een hoogwaardig PVC en beschikt over tal van interessante voordelen. Zo kan het je gevel voorzien van een zeer specifieke uitstraling en bovendien is ze ook nog eens zeer eenvoudig te onderhouden. Daarnaast is een kunststof gevelbekleding zeer kwalitatief waardoor je er vele jaren genot van zal ondervinden.

  • Metalen gevelbekleding

Wanneer je een echt strakke en moderne vormgeving voor je huis wenst te realiseren kan je gebruikmaken van een gevelbekleding uit metaal. Dergelijke gevelbekleding beschikt over een zeer strakke look en is eveneens erg eenvoudig te onderhouden. Metalen gevelbekleding bestaat evenwel in verschillende vormen. Zo kan je kiezen voor metalen gevelbekleding met zink, koper, RVS of aluminium.

  • Gevelbepleistering

Lang niet iedereen heeft voor het renoveren van zijn of haar bestaande gevel een groot budget voor handen, in tegendeel. Wat dat betreft biedt gevelbepleistering vaak de perfecte oplossing. Het aanbrengen van pleisterwerk op je gevel is evenwel werk voor specialisten. In principe kan je er voor kiezen om dit zelf te doen, maar het risico bestaat dat er heel veel kleine foutjes zichtbaar zullen zijn in het eindresultaat en dat is uiteraard niet de bedoeling. Toch, wie zoekt naar een voordelige manier om een gevel te renoveren doet er beslist goed aan om de voordelen van gevelbepleistering even in detail te bekijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes