Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Vandaag de dag kiezen veel mensen die eigenaar zijn van een woning er voor om zelf hun gevel te reinigen. Het reinigen van een gevel kan op tal van verschillende manieren gebeuren. Er dient in ieder geval altijd rekening te worden gehouden met de ondergrond. Hoewel het merendeel van de bakstenen over gelijkaardige kenmerken beschikken zijn er toch structurele verschillen waar te nemen tussen de verschillende steensoorten. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om mangasteen te reinigen door middel van zuren. Mangasteen heeft van nature namelijk een erg hoog ijzergehalte die er voor zorgt dat een reiniging met zuren een omgekeerd effect zou hebben. Wil je dus met andere woorden gevelreiniging gaan toepassen? Weet dan waar je aan begint en zorg er hoe dan ook voor dat je een goed beeld hebt van de verschillende mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden.

Gevelreiniging producten

Water in combinatie met hoge druk

De meest voor de hand liggende gevelreiniging producten zijn water en hoge druk. Het betreft hier een mechanische reiniging van de gevel in kwestie waarbij water tegen een hoge druk tegen het oppervlak aan wordt gespoten. Dit kan een bijzonder efficiënte manier blijken om je gevel te reinigen. Let wel op, wanneer er sprake is van voegwerk van een beperkte kwaliteit in de gevel is het aangewezen om gebruik te maken van een andere, minder agressieve reinigingsmethode.

Zure gevelreinigers

Een tweede mogelijkheid waar eveneens vaak gebruik van wordt gemaakt zijn zure gevelreinigers. Deze reinigers kunnen uitsluitend gebruikt worden in situaties waarin de ondergrond op voorhand werd bevochtigd. Doe je dit niet, dan loop je namelijk het risico dat er niet alleen diepteschade ontstaat, maar dat het geheel bovendien ook snel indroogt. Door hier rekening mee te houden en door het gebruik van zure gevelreinigers kan je er in ieder geval zeker van zijn dat je heel wat jaren lang zal kunnen genieten van een echt mooie gevel.

Sterk alkalische reinigers

Een ander gevelreiniging product dat we graag nog even aan je voorstellen is de sterk alkalische reiniger. Bij dit type reiniger dien je in principe rekening te houden met dezelfde werkwijze als bij de zure gevelreinigers het geval is. Wanneer er sprake is van een lastig te reinigen situatie is het verder aan te raden om gebruik te maken van warm water. Op deze manier zal je merken dat het vuil eenvoudiger van de gevel los komt. Zeker in combinatie met chemische middelen zal je op korte termijn een zeer aantrekkelijk resultaat bekomen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes