Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Nevelstralen als gevelreiniging worden eerder zelden in het geval van particuliere woningen toegepast. In het merendeel van de gevallen wordt deze reinigingstechniek dan ook gebruikt bij met name monumenten en historische gebouwen. Bij het toepassen van nevelstralen is het van het grootste belang dat de straal niet te hard is. Een te harde straal kan er namelijk niet alleen voor zorgen dat het vuil wordt verwijderd, daarnaast kan ze ook de gevel beschadigen. Het reinigen met nevelstralen maakt het steeds mogelijk om de straaldruk evenals het straalmiddel en de nevelhoeveelheid in die mate in te stellen zodat ze perfect kan worden afgestemd op de ondergrond. In tegenstelling tot bij de meeste andere vormen van gevelreiniging vormt water hier geen noodzakelijk element.

Nevelstralen

Hoe werken nevelstralen precies?

Bij nevelstralen wordt er gebruik gemaakt van een speciale, roterende nozzel. Deze zorgt er voor dat het straalmiddel op het te reinigen oppervlak wordt gespoten. De straling wordt evenwel op dermate wijze beperkt zodat er geen krachtige straal op de steen terechtkomt. Door er voor te zorgen dat het materiaal als het ware over het oppervlak glijdt wordt de ondergrond aanzienlijk gespaard terwijl hardnekkig vuil toch kan worden verwijderd. Let wel, ook mogelijke korstvorming evenals een bepaalde coating kan op deze manier van de muur verwijderd worden. Bij nevelstralen is het van het grootste belang dat niet alleen het middel, maar ook de druk nauwkeurig wordt ingesteld. De instellingen waar gebruik van wordt gemaakt moeten steeds zijn afgestemd op de ondergrond in kwestie. Juiste instellingen zorgen niet alleen voor een efficiënte en risicoloze reiniging, daarnaast produceert dit ook minder stof wat het milieu ten goede komt.

Voordelen van nevelstralen

Nu je weet hoe gevelreiniging door middel van nevelstralen precies werkt is het belangrijk om even de voordelen van deze reinigingstechniek op een rijtje te zetten:

  • De verspreiding van stof is bij nevelstralen aanzienlijk minder dan bij andere reinigingstechnieken het geval is.
  • Het waterverbruik kan door een correcte afstelling zo beperkt mogelijk worden gehouden.
  • Er kan zeer precies worden gewerkt en zelfs verf verwijderen is met deze reinigingsmethode perfect mogelijk.
  • Een chemisch middel kan zonder probleem worden toegevoegd. Let wel, dit is sterk afhankelijk van de aard van het vuil.
  • Nevelstralen kunnen in principe op nagenoeg elke oppervlakte toegepast worden. Denk hierbij niet alleen aan natuursteen, maar ook aan kunststof, bakstenen, pleisterwerk, beton, hout, staal en ga zo maar door.

Voor het reinigen van een gevel door middel van nevelstralen wordt doorgaans een prijs in rekening gebracht van ongeveer 15 euro per vierkante meter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes