Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer je van plan bent om gevelrenovatie door te voeren kan je hiervoor een keuze maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Gevelrenovatie met steenstrips is door de jaren heen evenwel bijzonder populair geworden. Door er voor te kiezen om dergelijke gevelrenovatie door te voeren kan je namelijk rekenen op het authentieke karakter van een bakstenen gevel, maar dan wel zonder de vervelende nadelen die er aan verbonden zijn. Ben je eveneens van plan om gevelrenovatie met steenstrips uit te voeren? In dat geval zijn er wel een aantal zaken waar je maar beter rekening mee kan houden.

 

Gevelrenovatie steenstrips

 

Voordelen van steenstrips

Veel mensen houden van het unieke karakter van een uit bakstenen of andere stenen bestaande gevel. Het is evenwel niet altijd even eenvoudig om bij bijvoorbeeld een renovatieproject gebruik te maken van bakstenen. Op deze manier verlies je namelijk niet alleen erg veel ruimte, daarnaast kan het nodig zijn om een extra fundering te voorzien. Steenstrips lossen deze problemen moeiteloos op. Door gebruik te maken van dit type gevelbekleding wordt er bijzonder veel ruimte bespaard en bovendien is het hierbij niet noodzakelijk om een nieuwe of extra fundering te voorzien. Hierdoor kan niet alleen bijzonder veel werk en tijd, maar ook geld worden uitgespaard.

Verkrijgbaar in tal van verschillende vormen

Indien je eveneens van plan bent om bij je gevelrenovatie gebruik te maken van steenstrips dien je er rekening mee te houden dat deze verkrijgbaar zijn in tal van verschillende afmetingen. Zo kan de dikte bijvoorbeeld variëren tussen de 20 en 50 mm. Steenstrips kunnen verder niet alleen worden vervaardigd uit baksteen, maar ook uit beton, gips en kunststof. Zelfs siersteen behoort tot de mogelijkheden, al is deze optie doorgaans wel een stukje duurder. Het gebruik van steenstrips is niet alleen mogelijk bij gevelrenovatie, maar kunnen ook probleemloos worden toegepast als wandbekleding.

Steenstrips combineren met isolatiepanelen

Het is op tal van verschillende manieren mogelijk om steenstrips te laten plaatsen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om ze meteen op de gevel aan te brengen, maar je kan ze ook laten bevestigen op isolatiepanelen. Dit laatste kan interessant zijn voor gevels die niet of eerder in beperkte mate zijn geïsoleerd. Door het plaatsen van isolatiepanelen wordt het warmteverlies aanzienlijk in de kiem gesmoord. Door er dan de steenstrips op te plaatsen wordt er meteen gezorgd voor een meer dan degelijke, kwalitatieve afwerking van de gevel. Wil je met andere woorden graag de isolatiewaarde van je gevel verbeteren en wil je tegelijkertijd ook nog eens kunnen rekenen op een klassieke baksteenlook voor je gevel? In dat geval is kiezen voor steenstrips beslist de moeite waard.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes