Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Vochtproblemen oplossenVeel gevels, in het bijzonder deze bij verouderde woningen hebben vaak te maken met vochtproblemen. In het merendeel van de gevallen ligt doorslaand vocht aan de basis van de problemen. Dit soort vochtprobleem ontstaat wanneer neerslag, zoals regen tegen de buitenmuur van de woning slaat. Het vocht wordt vervolgens door de buitenmuur aangezogen en opgenomen. De buitenmuur beschikt over een poreus karakter welke er voor zorgt dat het vocht zich zonder al teveel problemen een weg zal kunnen banen naar de binnenzijde van de woning. Op deze manier kunnen vervelende en vooral bijzonder lelijke vochtplekken ontstaan.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van vochtbestrijding zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale vochtbestrijders.

Hoe te behandelen?

Wanneer er sprake is van doorslaand vocht bij uw gevel is het belangrijk om de buitenmuur (extra) te beschermen tegen niet bepaald gunstige weersomstandigheden. Het is immers langs deze zijde dat vocht de woning binnen kan dringen en daar voor de nodige problemen kan zorgen. De buitenmuur behandelen tegen doorslaand vocht wordt gedaan door het toepassen van zogenaamde impregnatie. Wanneer je gevel toch moet worden gerenoveerd kan je er ook voor kiezen om ze af te werken met een nieuwe, beter beschermende gevelbekleding.

Plaatsen van nieuwe gevelbekleding

Wanneer je gevel door de jaren heen een beetje is aangetast door de tand des tijds en daardoor aanzienlijk aan uitstraling heeft ingeboet kan het interessanter zijn om nieuwe gevelbekleding te laten plaatsen. Een nieuwe gevel realiseren is uiteraard duurder dan het impregneren van je gevel, maar er zijn toch enkele zeer interessante voordelen aan verbonden. Bij het plaatsen van nieuwe gevelbekleding kan de buitengevel namelijk perfect geïsoleerd worden. Hierdoor zal niet alleen het risico op doorslaand vocht worden beperkt, daarnaast wordt ook mogelijk warmteverlies via deze weg in de kiem gesmoord.

Impregneren van de muur

Voel je er weinig voor om je gevel in haar geheel te renoveren of heb je gewoon een slechts zeer beperkt budget voor handen? Dan kan het een aanrader zijn om je muur te laten impregneren. Impregnatie zorgt er als het ware voor dat er een extra beschermlaag wordt aangebracht. Deze extra laag moet er voor zorgen dat vocht zich niet meer zo snel een weg kan banen naar de binnenkant van de woning. Impregneermiddel hoeft verder ook helemaal niet te worden aangebracht door een professionele partij. Een beetje doe-het-zelver kan dit namelijk eenvoudig zelf. Let wel, vooraleer je gevel te impregneren is het uitermate belangrijk om de muur eerst proper, droog en egaal te maken. Vergeet ook zeker niet om de ramen en deuren te beschermen.

Lees ook: kelder waterdicht maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes