Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

gevel voegenEen gevel voegen is nodig bij een nieuwe gevel maar ook wanneer er gevelrenovatie heeft plaatsgevonden is het nodig om het voegwerk in de gevel te vernieuwen. Ook de tijd heeft zo zijn invloed op jouw voegen, ze vervallen, worden vuil, brokkelen af of worden gewoon poreus. Wanneer dit het geval is het hard nodig om de gevel te voegen, maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

Voegen, hoe werkt dat?

Wanneer bijvoorbeeld een gemetselde bakstenen muur staat zijn de bakstenen wel met elkaar verbonden maar is er nog een gedeelte leeg gelaten dat opgevuld moet worden met daarvoor bedoeld voeg specie. Deze oogt mooier dan het bind cement en is makkelijk mooi af te werken. Voordat men begint met voegen is het van belang dat stenen vochtig zijn. Daarna beginnen de meeste metselaars met de lintvoegen (horizontale) om vervolgens de stootvoegen (de verticale) te doen. Het kan ook andersom, en dit zal ook een beter eindresultaat te geven. Dit vergt enkel excellente vaardigheden van de metselaar.

Soorten waar je uit kunt kiezen

Wanneer je besluit je gevel te laten voegen heb je de keuze uit verschillende soorten. Dit is natuurlijk puur afhankelijk van jouw smaak, en wat het best bij je pand en metselwerk past. Bij het gevel voegen kunt kiezen uit de volgende afwerkingen:

  • knipvoeg
  • gesneden voeg
  • platvol gladde voeg
  • schaduwvoeg
  • bol geklopte voeg
  • verdiepte voeg
  • terug gehouden voeg

Nadat je het soort voeg heeft gekozen heb je ook nog de keuze om de voegen te kleuren. Dit kan een extra persoonlijk tintje geven aan jouw gevel. Voor een overzicht van de prijzen ga je naar de pagina: voegwerk prijzen.

Laat het uitvoeren

Zit je ook het met probleem van vervallen voegen? Of is het gewoon tijd om de gevel te voegen? Schakel dan een specialist in. Op deze website kun  je gemakkelijk offertes aanvragen van gevel experts uit jouw regio. Als je de offertes aanvraagt krijg  je van maximaal 6 erkende voegbedrijven uit jouw regio een offerte, dit is uiteraard geheel vrijblijvend.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes