Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

voegen kleurenVoegen kleuren is een specialistische voegwerk klus. Eerst dient men het cement tussen het metselwerk schoon te maken. Dit wordt gedaan omdat verf op een vieze ondergrond niet goed pakt en eerder er af zal vallen. Bovendien is het van belang dat het cement wat verf opneemt zodat de kleur langer zichtbaar blijft. voordat de verf goed pakt. Bovendien is het natuurlijk belangrijk om mooi tussen de lijnen van de bakstenen te blijven, dit klinkt makkelijk maar dit is lastig op hoogte en in de wind.

Gekleurde voegen geven een sfeer mee

Wanneer je de voegen laten kleuren kun je jouw huis een totaal nieuwe sfeer meegeven. Moet je zicht maar eens bedenken dat bijvoorbeeld de voegen zwart gemaakt worden in plaats van grijs. Rode bakstenen met zwarte voegen, dat ziet er echt super uit! Natuurlijk kun je voor het voegen kleuren elke kleur kiezen die je denkt die mooi staat bij jouw pand.

Speciale verf

Wanneer je de voegen wilt gaan kleuren is er speciale voegenverf nodig. Niet elke verf is zomaar gebruiken voor voegen. Dit komt mede doordat cement geen glad oppervlak heeft en gemakkelijk vocht en dus ook verf opneemt. De voegenverf is dan ook wat dikker dan een gemiddelde verf. Degene die je voegen komt kleuren kunt je er nog veel meer over vertellen, en weet welk materiaal hij of zij nodig heeft.

Vergelijk offertes bespaar geld

Je kunt bij ons een gratis offerte aanvraag doen. Als je op de knop hieronder klikt kom je vanzelf in contact met gevel werkers bij je uit de omgeving.

3 reacties op “Voegen kleuren”

  1. Ong.15 jaar gelden is mijn gereinigd met een bepaald zuur en daarna opnieuw gevoegd en geïmpregneerd. Sindsdien vertonen de rode bakstenen een grijze sluier op diverse plaatsen. Is er een op-kleur mogelijkheid om die sluier te verwijderen en de rode kleur weer terug te krijgen?

  2. Ik heb een tuinmuur laten maken, maar nu blijkt dat de voegen veel te licht geworden zijn. De voegen zouden donkergrijs moeten zijn zoals deze ook in mijn woning zijn. De voegen zijn helaas lichtgrijs geworden. Ik wil de voegen graag behandelen zodat de kleur beter wordt. Het gaat om een muur van ca. 30 m2.Ik ben al bezich geweest met zwartsel gemengd in water maar dat levert nog niet het gewenste resultaat op. Heeft u hier ervaring mee en kunt u mij adviseren?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes