Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevel stralenGevel stralen, ook wel zandstralen  is de meest agressieve vorm van een wand schoonmaken. Bij het gevel stralen gaat mengt men het straalmiddel (zandachtige substantie) doorgaans met water. Er bestaan ook andere combinaties, dit hang een beetje af van degene die jouw wand behandeld. Vervolgens wordt dit mengsel onder druk (meestal luchtdruk) tegen de vervuilde gevel aan gespoten. De professional herkent verschillende en onderkent dat elk oppervlak zijn eigen instellingen kent zodat het vuil verdwijnt zonder dat er beschadiging optreedt aan jouw wand.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van een gevelreiniging voor jou zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Bij welke vuil moet ik mijn gevel stralen?

Zoals gezegd is dit de agressievere vorm van gevel reiniging. Het wordt ingezet bij zware vervuiling zoals hardnekkige roet en hardnekkige graffiti. Het is een uiterst effectieve manier het hardnekkige vuil eraf te krijgen. Met deze methode ben je ervan verzekerd dat al het hardnekkige vuil verdwijnt van jouw woning. De kosten van gevel stralen liggen tussen de €11 en €16 euro per vierkante meter.

Andere soorten gevelreiniging

Hieronder vind je een overzicht van andere soorten gevelreiniging, waaronder stoomreiniging en chemische reiniging.

Gevelreiniging soort Soort vervuiling De kosten per m²
Stoom reinigen Matige aanslag (denk aan mos) Gemiddeld €6,-
Chemische reinigen Zware aanslag (denk aan roest) Gemiddeld €16,-
Zandstraling Hardnekkig vuil (denk aan graffiti) Gemiddeld €16,-

Voor een compleet overzicht ga je naar de pagina gevelreiniging prijzen.

Zelf je gevel stralen

Je wilt zelf je gevel stralen? Dit is mogelijk, er bestaan bedrijven die machines verhuren waar je zelf jouw wand  mee kunt zandstralen. Denk alleen niet dat het een eenvoudige klus is, de machine en de menging moet kloppen. Wanneer dit niet het geval is loop je het risico de muren te beschadigen. Je kunt uiteraard bij het bedrijf om tips vragen. Het is verstandig om dit werk uit te besteden. Het is bovendien een sporadische klus en als je daarna meteen laat impregneren ben je weer voor vele jaren klaar.

Vergelijken

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van gevelreiniging aanzienlijk verschillen. We raden je daarom aan om meerdere offertes van diverse gevelspecialisten te vergelijken. Gelukkig kun je via onze website in een keer tot 6 offertes ontvangen en vergelijken. Vul het formulier op deze pagina in, ontvang vrijblijvend de offertes en begin met vergelijken.

6 reacties op “Gevel stralen”

 1. mijn gevel is door de vorige eigenaar wit geschilderd, kan deze verf er weer af? en zo ja wat kost me dat?

  1. Ja deze verf kan er weer af, hoeveel dat zal kosten hangt af van de verf die aangebracht is. Elke situatie is hier anders, het best kunt een offerte aanvragen en persoonlijk advies vragen voor uw situatie.

 2. Onze buitenmuren zijn al jaren gelatext, nu wil ik ze laten stucken , kan de latex er enkel af dmv stralen of kan het ook op een andere , minder stoffige manier ?

  1. Afhankelijk van hoe goed de latex gehecht heeft aan de ondergrond. U kunt proberen of de latex verwijderd kan worden door middel van brandspiritus en goed schrobben. Als dat niet lukt is het advies om een specialist er naar te laten kijken.

 3. hallo

  ik wil mijn gevel laten reinigen, voegen, dilitatievoegen laten aanbrengen ivm de spanning . nu heb ik een vraag of het reinigen van de gevel , wat is beter chemische reiniging of stralen ik hoor dat er nogal wat nadelen aan stralen zitten, vooral de poreusheid van de stenen na de werkzaamheden

  wat zijn de voor en nadelen

  bvd rudy feenstra

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes