Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

zandstralen gevelHet zandstralen van een gevel gebruik je bij zeer zware vervuiling. Denk hierbij aan graffiti verwijderen, of hele zware roetaanslag dat je met een chemisch middel er niet af krijgt. Vocht wordt vermengd met het juiste straalmiddel (een grovere stof) en die wordt onder lage druk (ongeveer 2 bar) tegen je buiten muur aangespoten. Tijdens dit gevel zandstralen wordt als het ware je gevel grondig gepoetst door de korreltjes die door de vloeistof heen zitten. Een product dat veel gebruikt wordt tijdens het zandstralen van een gevel is Olivivenzand. Dit is mineraalzand met scherpe kantjes. Bovendien bevat het geen silica en ijzer (beter voor het milieu).  Er zijn nog meer mineraalzandsoorten te vinden, en deze hebben alle hun eigen kenmerken en voor en nadelen.

*Tip:
Direct weten wat de zand stralen gaat kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Zandstralen, wat is het?

Eigenlijk is de term gevel zandstralen verkeerd, er wordt namelijk helemaal geen zand gebruikt. Dit is verboden door de Nederlandse wet omdat het te grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Gelukkig zijn er afdoende alternatieven voor het zand die je gevel ook pracht mooi maken.

Kosten gevel zandstralen

Natuurlijk wilt u weten wat de totale prijs zal zijn van het laten zandstralen van je gevel. Bij gevelreiniging en gevelrenovatie is de prijs moeilijk te bepalen. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van tussen de € 11,- en € 16,- . Er wordt in bijna alle gevallen een offerte op maat gemaakt omdat het om maatwerk gaat. Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes van diverse gevelbedrijven vergelijken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet de hoofdprijs zal betalen. Gelukkig kun je gemakkelijk via onze website in een keer tot 6 offertes ontvangen en vergelijken van lokale gevelbedrijven. En dat geheel gratis en vrijblijvend. Andere gevelreiniging prijzen vind je hieronder:

 

Gevelreiniging soort Soort vervuiling De kosten per m²
Stoom reinigen Matige aanslag (denk aan mos) Gemiddeld €6,-
Chemische reinigen Zware aanslag (denk aan roest) Gemiddeld €16,-
Zandstraling Hardnekkig vuil (denk aan graffiti) Gemiddeld €11,- – €16,-

Zandstralen van gevel laten doen

Het zandstralen van de gevel kun je niet zelf doen, dit is een zeer specialistische klus die je niet zo maar even zelf kunt uitvoeren. Speciale kleding, opleiding, en materiaal is vereist om het zandstralen van je buitenmuur tot een goede resultaat te brengen. Het zandstralen van een gevel is een aparte technieken vergt de nodige ervaring. Bovendien moet je van te voren jezelf goed afvragen of het echt nodig is om een gevel te laten zandstralen. Er is namelijk een risico dat je gevel beschadigt door de grote kracht en rigoureus aanpak van het zandstralen. Zeker wanneer je buitenmuur bestaat uit poreuze stenen is dit het overdenken meer dan waard, het schoonmaken van een buitenmuur moet ook netjes gebeuren zonder dat er schade ontstaat.

Vrijblijvend advies

Wanneer je je gevel goed gereinigd wilt hebben kun je het best een vakman langs laten komen om je gedegen advies te geven. Die zal ook aangeven wat de beste methode zal zijn. Via onze website kun je gelukkig in een keer in contact komen met meerdere gevelspecialisten. Vul op deze pagina het formulier in, ontvang vrijblijvend meerdere offertes en begin met vergelijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes