Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen is een noodzakelijk kwaad. Tegenwoordig vindt je graffiti overal, op huizen, bedrijven, bushokjes en bedrijven. Wanneer je graffiti op je gevel of wand hebt en je wilt het verwijderen zijn er verschillende manieren om dit te bereiken. Eigenlijk moet je het altijd laten reinigen, zelf reinigen is bijna ondoenelijk. Verf is een agressieve stof die niet af te wassen is met een heet sopje. Eigenlijk wordt tijdens het graffiti verwijderen altijd een agressief middel gebruikt, dit heeft als groot nadeel dat het niet milieuvriendelijk is.

graffiti verwijderen

Methodes graffiti verwijderen

De methode of middelen die gebruikt worden voor het graffiti verwijderen zullen erg afhangen van de omgevingsfactoren. Men moet rekening houden met de ondergrond van de gevel, bijvoorbeeld hout of steed. De grootte de gevel waarvan je graffiti moet verwijderen en het soort verf dat er gebruikt is op de wand.

  • gevel stralen, een zeer agressieve maar doeltreffende methode
  • chemisch reinigen, dit is goedkoop maar heeft nadelige gevolgen voor de natuur.
  • Tegenwoordig zijn er meerdere bioligische afbreekbare middelen te vinden om graffiti te verwijderen.
De methode die je nodig heeft hang af van verschillende factoren zoals je eerder gelezen heeft. Je kunt het best een professional in de hand nemen om dit te laten inschatten.

Graffiti preventie

Graffiti verwijderen kan je nooit helemaal voorkomen, wel kan je deze klus een stuk gemakkelijker maken. Gevel impregneren is de ideale oplossing om graffiti slecht te laten hechten aan de wand. Dit houdt in dat wanneer vandalen toch graffiti op je wand spuiten dat het er vervolgens makkelijker af te halen is. Het impregneer stoot namelijk stoffen af, dit betekend dat de verf uit de bus niet kan hechten aan de stenen van de gevel.

Gratis offertes in je mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat verschillen de prijzen aanzienlijk per gevelspecialist. Verstandig is om meerdere offertes te vergelijken. Vul hieronder je postcode in en ontvang in een keer vrijblijvend meerdere offertes. Vergelijk en bespaar ook tot 30% op de kosten!