Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevelrestauratie is het terugbrengen in oudere toestanden van de gevel. Met andere woorden wordt er tijdens een gevelrestauratie de huidige gevel weer in de staat terug gebracht waarin deze ooit verkeerde. Dit kan wenselijk zijn wanneer je bijvoorbeeld een oud pand bezit en deze de uitstraling en sfeer wilt teruggeven van weleer. Vaak komt dit het best tot z’n recht wanneer het een oud statig pand betreft.

Restauratie is dus iets anders dan renovatie, renovatie is het weer bewoonbaar maken van een pand door middel van een ingrijpende verbouwing. Wij bieden wel de informatie over gevelrenovatie.

Gevelrestauratie

Gevelrestauratie uitvoeren

Wanneer je besloten heeft de gevel in zijn oude toestand te te brengen is het van belang dat er zoveel mogelijk informatie voorhanden is over de staat van de gevel waarin je deze terug wilt hebben. Goede hulpmiddelen voor een gevelrestauratie zijn oude foto’s, bouwtekeningen uit die tijd en zo mogelijk de bewoners van die tijd of mensen die zich nog goed herinneren hoe de gevel er destijds uitzag.

Met de informatie over de eerdere staat wordt er gekeken naar wat er aan huidige gevel moet gebeuren teneinde deze weer in de oude staat te restaureren. De volgende gevelrestauratie werkzaamheden worden vaak uitgevoerd:

  • Eventuele scheuren in het metselwerk bestuderen en vervolgens repareren.
  • Zijn de voegen nog goed? En zo ja: zijn de voegen gevoegd zoals dat vroeger gedaan was. De manier van voegen heeft een grote invloed op de uitstraling van een pand.
  • Heeft de gevel nog zijn originele kleur? Externe invloeden kunnen de kleur ernstig aantasten, vaak voldoet stralen om de oude kleur terug te krijgen.
  • Hebben de kozijnen en raamdorpel nog dezelfde uitstraling als vroeger? Als deze vraag met nee wordt beantwoord zullen deze ook geschilderd of vervangen moeten worden.

Monumentale panden restaureren

Monumentale panden zijn de panden waarde meeste restauraties aan worden uitgevoerd. Gevelrestauratie heeft hierbij altijd een grote prioriteit aangezien dit toch de eerste indruk van een woning betreft. Gevelrestauratie aan een monument is ook nog interessant om een andere reden. Bekijk ook de mogelijkheden van een aanbouw.

Bij het rijk is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de restauratie van een monument. Zolang de restauratie zich ook concentreert op het behoud van originele details maak je aanspraak op de subsidie. Uiteraard valt gevelrestauratie ook onder deze regeling. Via het offerteformulier kun je nog meer informatie aanvragen bij erkende gevelwerkers.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes