Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Schoorsteen voegenBij het voegen van de schoorsteen komen een aantal elementen kijken. Dit voegwerk is lastiger dan bijvoorbeeld het voegen van een gevel. De voeger werkt namelijk op hoogte en dient daar de juiste materialen voor te hebben. Specie in een schoorsteen komt natuurlijk bloot te staan aan grote temperatuur verschillen. Daar dient al rekening mee gehouden te worden tijdens het schoorsteen voegen. Wanneer de schoorsteen gevoegd gaat worden zal de metselaar ook in staat in moeten zijn om de oude voegen te verwijderen alvorens hij met het echte karwei kan beginnen. Het renovatie werk op hoogte vraagt bijzondere materialen en hulpmiddelen. Bovendien dient de voegwerker aan bepaalde veiligheid eisen te voldoen.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van schoorsteenrenovatie zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Lekkage schoorsteen door oude voegen

Wanneer de voegen vergaan zijn is de kans aanwezig dat er lekkage gaat vormen in uw schoorsteen. Het gevolg van een lekkage in het rookkanaal is dat er water naar beneden kan komen en bovendien het gehele metselwerk kan aantasten. Je kunt overigens het metselwerk tegen vocht beschermen door de stenen te impregneren.

Om dit te voorkomen is het van groot belang dat het voegwerk langs jouw rookkanaal in top conditie blijft of hersteld wordt.

Voegwerk kosten

Hieronder vind je de prijzen van diverse voegwerken.

Soort  Uitleg  Prijzen
Vervanging voegwerk  (hakhamers met luchtdruk) Door middel van een speciale tool wordt het voegwerk verwijderd. €40,- per m2
Vervanging voegwerk Deze variant is niet voorzien van luchtdruk. Arbeidsintensiever dus. €42,- per m2
Gebroken stenen vervangen Gebroken stenen vervangen €12,50 per steen
Schoorsteenrenovatie Schoorsteen geheel renoveren vanaf €500,-

Schoorsteen voegen door professional

Wanneer je heeft besloten de schoorsteen te voegen heb je natuurlijk de keuze om het zelf te doen of om het te laten doen door een professioneel voeg bedrijf of  gevelrenovatie bedrijf. Ons advies is om dit zeker te laten doen door een professional. Al was het alleen maar omdat het werken op hoogte is, dit brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Op Gevel en Wand kun je vrijblijvende offertes opvragen. Wanneer je het offerte formulier invult dan krijgt je van maximaal 6 bedrijven uit jouw omgeving een offerte toe gestuurd. Je kunt daarna beslissen wel bedrijf je kiest voor de schoorsteen voegen.

6 reacties op “Schoorsteen voegen”

  1. Hey Mariska, ja dat kan zeker. Er zijn voldoende bedrijven die een schoorstenen voegen en daarnaast het metselwerk (stenen) kunnen repareren.

 1. Hallo,

  ik heb aan de binnenkant van mijn huis het pleisterwerk van de schouw van mijn openhaard afgehaald. Ik zie zwarte plekken in het voegwerk waar de warmte dus blijkbaar is ontsnapt .

  wat is hier de beste oplossing van?

  groetjes Peter

 2. goede dag,

  Graag een globale vrijblijvende prijsindicatie voor: dubbele schoorsteen ( 2 huizen aan elkaar)
  = schoonspuiten, voegen uithakken en weer opnieuw voegen, impregneren, omringend lood vervangen,boven nieuwe waterdichte coating. ( is nu nog metselwerk)

  Vr.gr. L.Frederix

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes