Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voegen verwijderenVoegen verwijderen doe je natuurlijk niet voor je plezier. Er zijn een aantal redenen om je voegen te gaan verwijderen. De meeste voorkomende redenen zijn dat de voegen niet meer schoon te krijgen zijn, dat er scheuren in de voegen gekomen zijn of dat ze beginnen af te brokkelen.

Vakwerk

Voegen verwijderen kan met recht een rotklus genoemd worden. Je dient eerst een goede analyse te doen van het probleem om
vervolgens te beslissen welke methode en gereedschappen je nodig hebt om de voeg te verwijderen. Het hard geworden specie moet zo nauwkeurig uit de muur gehaald worden en je wilt natuurlijk geen schade aan je muur toebrengen.

Voegwerk prijzen

Vervanging gevelstenen tussen €10,- – €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11.50,- per m²
Metselmortel vanaf €0,65 per liter

Voor een compleet overzicht ga je naar de pagina: gevelrenovatie prijzen.

Methodes voor verwijderen

Er zijn verschillende methodes voor het voegen verwijderen. Er zijn ambachtelijke methodes, met bijvoorbeeld hamer en beitel, maar tegenwoordig gebeurt het toch meer met machines. Hieronder een klein overzicht van de meest gebruikte technieken.

  • Voeg uitslijpen, dit gebeurd met een zaag met hoog vermogen. Het zaagblad heeft de breedte van de voeg. Groot nadeel van deze methode is dat de machine moeilijk om kan gaan met bochtjes en hoeken in het metselwerk.
  • Voegen uithakken, dit gebeurd met een machine die een hak beweging maakt. Deze machines kunnen worden gedreven door perslucht of elektriciteit. Groot nadeel van op deze manier verwijderen is dat de stenen redelijk snel beschadigd raken.

Gevelspecialist inschakelen

Voordat het voegen verwijderen begint wordt besloten welke methode er toe gepast gaat worden. Deze keuze hangt af van het materiaal van de gevel en op wat voor manier de voegen beschadigd zijn. Hiervoor dien je echt een gevel onderhoud specialist in te huren. Deze kan goed bepalen op wat voor hij de voegen wil verwijderen. Verstandig is wel om meerdere offertes van diverse specialisten aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier krijg je goed inzicht in de prijzen en de mogelijkheden. Vul het formulier op deze pagina in en begin met vergelijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes