Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
voegen uithakken

voegen uithakkenVoegen uithakken gebeurd meestal wanneer het plan is om de voegen te vervangen. Dit kan weer verschillende redenen hebben, zo kunnen de voegen vervallen zijn, wellicht moeten de stenen in muur wel vervangen worden of wellicht is het cement achter de voegen van dusdanige kwaliteit dat de voegen uitgehakt moeten worden. Er zijn meerdere methodes om voegen te verwijderen maar voegen uithakken is een prima oplossing om voegen netjes en relatief snel weg te krijgen.

Tegenwoordig kunnen kan het mortel tussen de bakstenen prima verwijderd worden zonder de stenen of de rest van het cement te beschadigen. Dit is tevens te danken aan de nauwkeurigheid van de machines waarmee er gewerkt wordt aan de gevels.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van voegen uithakken zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Machinaal voegen uithakken

Wanneer je aan het woord uithakken hoort denk je natuurlijk een middeleeuwse techniek met hamer en bijtel. Niets is minder waar kunnen we je zeggen. Voegen uithakken gebeurd tegenwoordig machinaal met een handig, krachtig en mobiel gereedschap. Gelukkig maar, anders is dit voegwerk echt niet te doen.  Het gereedschap voor voegen uithakken lijkt op een klopboor maar heeft enkel de kloppende beweging. Het is om precies te zijn een pneumatische hakhamer (op lucht). Bovendien zit er een soort bijtel kop op die de oude vervallen voegen prima verwijderd. Op deze manier is ook voegen uithakken een stuk moderner en sneller uit te voeren dan voorheen.

Prijzen voegen uithakken

Soort  Uitleg  Prijzen
Vervanging voegwerk  (hakhamers met luchtdruk) Door middel van een speciale tool wordt het voegwerk verwijderd. €40,- per m2
Vervanging voegwerk Deze variant is niet voorzien van luchtdruk. Arbeidsintensiever dus. €42,- per m2
Gebroken stenen vervangen Gebroken stenen vervangen €12,50 per steen
Schoorsteenrenovatie Schoorsteen geheel renoveren vanaf €500,-

Alternatieven

Er zijn alternatieven voor voegen uithakken, je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de voegen te laten uitslijpen. Deze laatste methode is misschien wel sneller maar verhoogt de kans op schade aan de muur, uitslijpen is gewoonweg minder nauwkeurig. Wanneer de voegen netjes verwijderd moeten worden, en de stenen geen schade mogen oplopen, kies je voor voegen uithakken.

Vergelijk specialisten

Vraag vandaag nog een offerte aan op deze website en krijg een prijsopgaaf van 6 professionele bedrijven uit jouw omgeving die de voegen kunnen uithakken. Op deze manier krijg je beter inzicht in de kosten en de mogelijkheden. Vergelijk de opties en maak een weloverwogen keuze. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend de offertes in jouw mailbox.

 

1 reactie “Voegen uithakken”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes